Skip to content

جلسه شورای هماهنگی مراسم روز جهانی کاهش خطر حوادث و بلایا

جلسه شورای هماهنگی مراسم روز جهانی کاهش خطر حوادث و بلایا دانشگاه علوم پزشکی مازندران به میزبانی ستاد مرکزی اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه با حضور دکتر یحیی صالح طبری رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث، دکتر صیامیان مدیر روابط عمومی و دکتر رمضانی مدیر امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، دکتر غریب رئیس دانشکده پیراپزشکی ساری و دکتر حبیبی ساروی متخصص سلامت در حوادث و بلایا و عضو هیئت‌علمی دانشکده پیراپزشکی ساری برگزار شد.

در جلسه شورای هماهنگی مراسم روز جهانی کاهش خطر حوادث و بلایا تأکید شد:

✅ جلسه شورای هماهنگی مراسم روز جهانی کاهش خطر حوادث و بلایا دانشگاه علوم پزشکی مازندران به میزبانی ستاد مرکزی اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه با حضور دکتر یحیی صالح طبری رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث، دکتر صیامیان مدیر روابط عمومی و دکتر رمضانی مدیر امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، دکتر غریب رئیس دانشکده پیراپزشکی ساری و دکتر حبیبی ساروی متخصص سلامت در حوادث و بلایا و عضو هیئت‌علمی دانشکده پیراپزشکی ساری برگزار شد.

⭕️ دکتر یحیی صالح طبری رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به مناسبت ۲۱مهرماه روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی، از تدوین به برنامه‌های ویژه در راستای تشویق شهروندان و دولت‌ها برای ارتقای تاب‌آوری جامعه و اقشار مختلف در برابر بلایا و فجایع خبر داد و گفت: در همین راستا معاهده‌ای تحت عنوان سند سندای به‌عنوان تعهد کشورها به کاهش خطرات و خسارات بلایای جهانی منعقد شد.

سند سندای، که به‌عنوان چارچوب جهانی برای کاهش خطر بلایا شناخته می‌شود، یک توافق‌نامه بین‌المللی است که در سال ۲۰۱۵ در کنفرانس سوم سازمان ملل متحد در مورد کاهش خطر بلایا در شهر سندای ژاپن به تصویب رسید. این سند به کشورهای عضو توصیه می‌کند تا با اتخاذ تدابیر مناسب، خطرات ناشی از بلایای طبیعی و انسانی را کاهش دهند و به تقویت تاب‌آوری جوامع بپردازند.

اهداف سند سندای

سند سندای شامل چهار هدف اصلی است:

  1. کاهش مرگ‌ومیر: هدف این است که مرگ‌ومیر ناشی از بلایا به‌طور قابل‌توجهی کاهش یابد.
  2. کاهش تعداد افراد تحت تأثیر بلایا: تلاش برای کاهش تعداد افرادی که تحت تأثیر بلایا قرار می‌گیرند.
  3. کاهش خسارت اقتصادی: هدف دیگر کاهش خسارت اقتصادی ناشی از بلایا، به‌ویژه در زیرساخت‌ها و خدمات عمومی است.
  4. تقویت تاب‌آوری: تقویت تاب‌آوری جوامع و کشورها در برابر بلایا و توانمندسازی آن‌ها برای مقابله با چالش‌های آینده.

وی افزود: در این سند، نقش آموزش در حفاظت و توانمندسازی جوانان برای آینده‌ای بدون حوادث و بلایا به‌عنوان یکی از پنج اولویت آن تعیین شد.

دکتر صالح طبری با اشاره به ارائه برنامه‌های توانمندسازی نسل بعدی برای آینده‌ای عاری از بلایا توسط دفتر کاهش خطر بلایا سازمان ملل متحد، تصریح کرد: در همین خصوص و جهت فرهنگ‌سازی در سطح جامعه به‌خصوص جوانان حاضر در دانشگاه‌ها،  حسب طرح پیشنهادی دکتر حبیبی عضو محترم هیئت‌علمی دانشکده پیراپزشکی ساری در نظر است برنامه‌ای با همکاری اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث، مدیریت امور بین‌الملل و مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، باهدف حساس سازی و آموزش مبتنی بر بازی بر پایه پلتفرم برخط در سایت زیرمجموعه دفتر کاهش خطر بلایای طبیعی سازمان ملل متحد در دستور کار قرار گیرد.

بر اساس این برنامه، شرکت‌کنندگان در این رقابت‌ها ضمن آشنایی با مفاهیم مرتبط با این حوزه، اقدام به اجرای برنامه‌های آمادگی و کاهش اثرات بلایای طبیعی نمایند.

وی در پایان تأکید کرد؛ با توجه به اینکه یکی از گروه‌های هدف این برنامه آموزشی، دانش آموزان رده‌های سنی مختلف هستند، از برنامه‌ریزی جهت هماهنگی‌های لازم با اداره کل آموزش‌وپرورش استان خبر داد.

گفتنی است جلسه شورای هماهنگی مراسم روز جهانی کاهش خطر حوادث و بلایا دانشگاه علوم پزشکی مازندران به میزبانی ستاد مرکزی اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه با حضور دکتر یحیی صالح طبری رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث، دکتر صیامیان مدیر روابط عمومی و دکتر رمضانی مدیر امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، دکتر غریب رئیس دانشکده پیراپزشکی ساری و دکتر حبیبی ساروی متخصص سلامت در حوادث و بلایا و عضو هیئت‌علمی دانشکده پیراپزشکی ساری برگزار شد.