گروه بهداشت محیط و حرفه ای
بازگشت به صفحه اصلی
طرح ادغام بهداشت مواد غذایی در نظام شبکه

 

اين طرح از سال 77-76 با 6 شهرستان پايلوت آغاز گرديده كه پس از انجام 4 مرحله در 40 شهرستان پايلوت ، در سطح تمامي مراكز بهداشت كشور در حال انجام مي باشد.

با توجه به اين كه حدود 40% جمعيت كشور در روستاها زندگي مي كنند و رعايت موازين بهداشت عموماً و بهداشت مواد غذايي خصوصاً، از اهميت بسزايي برخوردار است و از طرف ديگر هيچ گونه نظارت و كنترل بهداشتي برنامه ريزي شده مربوط به كيفيت مواد غذايي در سطح روستاها وجود نداشته و روستائيان كشور ضمن اين كه خود توليدكنندگان اصلي مواد غذايي مردم هستند، علاوه برمحروم بودن ازمزاياي كنترل بهداشتي بركيفيت مواد غذايي در اكثر موارد دريافت كنندگان مواد غذايي غيربهداشتي رانده شده از سطح شهرها نيز مي باشد و از طرف ديگر تعداد كارشناسان ادارات نظارت برمواد غذايي درحدي نمي باشد كه بتواند سطح كشور را از اين بابت پوشش دهند . و از سوي ديگر بيش از 20000 نفر پرسنل بهداشتي از بهورز خانه بهداشت تا كاردان ، كارشناس و كارشناس ارشد و پزشك شاغل در مراكز بهداشتي درماني شهري و روستايي و مركز بهداشت شهرستان و استان مي توانند حضور گسترده و فراگيري در انجام طرح مذكور داشته باشند.

 

هدف اصلي:

بهبود وارتقاء وضعيت بهداشت مواد غذايي در راستاي دستيابي به هدف ايمني مواد غذايي يا Food Safety

 

اهداف فرعي

1-ارتقاء سطح آگاهي مادران روستايي

2-ارتقاء سطح آگاهي پيشه وران روستايي مرتبط با مواد غذايي

3- ارتقاء سطح آگاهي دانش آموزان مدارس روستايي

4- برقراري يك سيستم نظارتي سطح بندي شده توسط مراكز بهداشت ، مراكز بهداشتي و درماني و خانه هاي بهداشت

 

پرسنل درگيراجراي طرح عبارتند از:

- كارشناس مسوول بهداشت محيط مواد غذايي مركز بهداشت استان

- كارشناس بهداشت مواد غذايي مركز بهداشت شهرستان

- پزشك مركز بهداشتي درماني روستايي

- كاردان بهداشت محيط مركز بهداشتي درماني روستايي

- مربي بهداشت محيط آموزشگاه بهورزي

- بهورزان

امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
آدرس : ساری ، میدان امام (ره) سه راه جویبار ، ابتدای بزرگراه ولی عصر (عج) ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
Powered by DorsaPortal