معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي مازندران در نشست خبري به مناسبت روز جهاني غذا عنوان كرد:
كارخانجات توليد آرد مازندران ملزم به رعايت طرح افزايش سبوس در نان هستند: 18 درصد بربري،15 درصد لواشو 12 درصد سنگك
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي مازندران در نشستي خبري كه به مناسبت روز جهاني غذا در دفتر اين معاونت برگزار شد شعار امسال سازمان فائو را « رفتار ما آينده ما را مي سازد رژيم غذايي سالم براي دنيايي بدون گرسنگي است» اعلام كرد.

دكتر محمدرضا شيران، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي مازندران در جمع خبرنگاران اظهار كرد: رژيم غذايي با سلامت افراد ارتباط دارد و بيماري هاي ديابت، فشار خون و ... ارتباط مستقيمي با رژيم غذايي دارند بنابراين بايد با تغيير نگرش، باورهاي غلط را اصلاح كنيم.

دكتر شيران با بيان اينكه در جامعه ما اين باور غلط وجود دارد كه غذاي سنتي سالم تر است، افزود: بسياري از فرآورده هاي سنتي آلودگي هاي ميكروبي زيادي داردولي در كارخانجات صنعتي به سلامت جامعه اعتقاد دارند و دانشگاه هاي علوم پزشكي نيز بازرسي هاي لازم را انجام مي دهند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي مازندران ادامه داد: در كارخانجات صنايع غذايي، فرآورده غذايي استانداردهاي ملي اعمال و كنترل كيفي انجام مي شود.

وي با بيان اينكه فرآورده هاي صنعتي ريسك پاييني دارند و هزينه كمتري برگردن سيستم بهداشتي و درماني وارد مي كند، گفت:70 درصد توليد مواد غذايي در كشور، صادر مي شود كه اين نشاندهنده آن است كه مردم جامعه 30 درصد محصولات صنعتي و 70 درصد محصولات سنتي مصرف مي كنند.

معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي مازندران با اشاره به اينكه 100 هزار نفر در مجموع كارخانجات صنايع غذايي استان فعاليت دارند، تصريح كرد: افراد شاغل در اين مجموعه‌ها تلاش براي ارتقا توليدات صنايع غذايي دارند.

دكتر شيران بر اصلاح فرهنگ عمومي جامعه تاكيد كرد و افزود : بسياري از افراد با انتشار فيلم ، عكس ها و نگاه غير كارشناسي جهت تخريب صنعت گام برمي دارند بنابراين رسانه ها مي توانند با افزايش سواد جامعه و تغيير باور نادرست در جهت سلامت مردم قدم بردارند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي مازندران ميانگين مصرف نمك در دنياي را 5 گرم دانست و ادامه داد: در كشورما ميانگين مصرف نمك بين 9_12 گرم مي باشد كه بايد با تغيير سبك زندگي آن را اصلاح كرد.

وي به كاهش مصرف نمك، روغن و شكر در محصولات صنعتي اشاره كردو گفت: در گذشته روغن قنادي و مصرف خانگي 40 درصد اسيد چرب ترانس داشتند كه با اقدامات انجام شده اين رقم در كشور 5 درصد و در استان زير 2 درصد است.

دكتر شيران با بيان اينكه نشانگر رنگي ميزان مصرف نمك، روغن و شكر را نشان مي دهد،افزود: 90 درصد محصولات توليدي كارخانجات مازندران نشانگر دارند و 80 درصد محصولات نيز درج نشانگر تراريخته دارند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي مازندران با اشاره به محصولاتي كه تركيبات غذايي اضافه شده است، گفت: دركشور فقر آهن مشكل اساسي است كه در سال هاي اخير اسيد فوليك و آهن در آرد افزوده شده است.

وي با بيان اينكه فيبر در مواد غذايي مي تواند سبب كاهش بيماري ها مختلف از جمله ديابت، فشارخون، سرطان و ... مي شود، افزود: سرطان گوارش در افرادي كه فيبر نمي خورند بالا است كه با توجه به اينكه نان غذاي قالب مردم است مي توان با افزايش ميزان سبوس در كاهش آن گام برداشت.

دكتر شيران ادامه داد: از اول مهرماه طرح افزايش سبوس در نان آغاز شده است كه در حال حاضر 18 درصد بربري،15 درصد لواش،و 12 درصد سنگك باشد  و كارخانجات توليد آرد استان ملزم به رعايت آن هستند.

تاریخ:
1398/07/17
تعداد بازدید:
400
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
  
تغییر سایز متن
تغییر رنگ
Powered by DorsaPortal